lørdag den 15. december 2012

#Farsbarsel 18 - Dagen derpå kultur

DAG 13

Vitus og jeg har været tidlig oppe sammen med resten af familien. Det er der egentlig ikke noget nyt i med en knægt på 8 måneder, hvis døgnrytme er at stå op fordi han er sulten omkring kl 5. Lidt lige som sit fædrende ophav, men i dag trak vi den lidt og have en stille morgen i familiens skød inden vi skulle ind i Valby kulturhus for at se storesøsters koncert, hvor hun skulle spille sammen med en masse andre elever.

"Far kan hende havneluderen ikke li mig
og hvorfor har du så røde kinder?"
"Vitus, du skal tale pænt om andre mennesker,
hun vil bare ikke ha du forstyrrer
og far har nok fået røde kinder
af det friske vejr"
Der var god stemning i salen og Vitus hyggede sig, hvilket han også gav udtryk for med små glade lyde. Far var også dejlig oplagt, måske sneg der sig et lille bitte gab ind, og straks hviskede Mor "Nu kunne jeg jo godt gå ind på din blog om kommenterer noget om mænd og julefrokost..."

Ved ikke helt hvad hun hentydede til, men måske et spørgsmål jeg stillede på Facebook igår "Hvorfor har nogle kvinder trang til at minde mænd om hvad tid de skal op i morgen, når det er i dag de skal til julefrokost? " som var en henvisning til gårsdagens blog om at skulle tidlig op.

Nå men knægten og jeg blev nu ikke så længe til koncerten, fordi vi blev smidt ud. Vitus kom som omtalt med lidt glade lyde og vi fortrak derfor til den bagerste del af salen. Det var imidlertid ikke nok for musiklærerinden (måske gir udtrykket læreinde misvisende associationer  for der var tale om en meget barmfager platinafbleget kvinde med meget stramme sølskinnede buskser i 50'erne som umiddelbart fik mig til at tænke på helt andre erhverv end lærerinde)

Hun kom hen til os og sagde   "I blir nødt til at forsvinde for børn forstyrrer" og gik derefter på scenen og sagde, at små børn ikke hørte til under koncerter fordi de forstyrrede de optrædende, som havde øvet sig i ½ år "og det er tarveligt" 

Det kunne vi jo kun være enige med hende i, omend vi nok havde udtrykt det på en lidt anden vis. Vi var derfor gået ud i mellemgangen for ikke at forstyre, men kunne stadig høre den liflige musik, men ikke så længe fordi sanglæreinden kom og smækkede resolut døren i.

Så synes vi ligesom at det var mest passende at fortrække. Så nu er vi hjemme og kan vist lige nå en lur inden resten af familien kommer hjem til æbleskiver.

Måske nærlæse dagens kronik i Politiken "Alkoholen kan være en fantastisk øjenåbner Om vinens og alkoholens mange nyttige og karakterfremmende egenskaber." Som Jan Sonnergaard har begået med et empirisk studie som baggrand.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar