mandag den 24. december 2012

#farsbarsel 28 - Julen kom og drengene multitaskede

"Far, hvorfor er det du ikke er i kirke
sammen med resten af familien,
du lavede jo alt maden klar i formiddags?"
"Schyyy lille skat, man kan jo
kun være et sted ad gangen"
Så har julefreden sænket sig eller det vil sige Bowie spiller for fuld knald, for Far er alene hjemme mens familien er til julegudstjeneste, sammen med resten af det lejlighedskristne Danmark, så jeg har tid til eftertanke.

Min kone skrev forleden på sin facebook om farsbarsel og det kunne jeg ikke andet end blive glad, beæret og endnu mere forelsket af.

Hun skrev nemlig:
"For 2. dag er jeg først hjemme kl. 22. Der bagt rugbrød og drømmekage til 30 fjerde-klasses unger. I løbet af dagen er der sendt søde SMSer med billeder af baby som smiler og hygger sig. Er far på barsel maskulint? Tror nok lige at min mand er både maskulin, lækker og sexet!"

Det kan da nok være man vokser både her og der af sådan en opdatering.

Vitus og jeg har derfor aftalt, at vi vil bruge noget mere tid på Mor i julen, nu når hun er hjemme hos os og derfor heller ikke skrive så meget om det.

Vitus og jeg har stadig meget mere på hjertet i forhold til at finde mange og gode argumenter for, at flere mænd skal holde barsel og at vi synes en del af barselsorloven skal reserveres til mænd. Vi har i hvert fald haft en hel fantastisk december sammen.

Vil vil ønske alle en rigtig glædelig jul og glæder os til dele ud af vores barselserfaringer i det nye år.

P.s.
Vitus er lidt julemat, så mens han har sovet har mor lavet grovkøkkendet (det betyder pillet kartofler, for det gider Far ikke. Red) Far har stegt to ænder på helt traditionelvis og en duck a l'orange, lavet traditionel rødkål og asiatisk rårødkål , kogt fond, brune og hvide kartofter, lavet risalamande, kirsebærsov. Endelig har vi også lavet lidt h'orderves, så Far kan "and"rette i fred mens familien spiser. Altså en helt almindelig jul, hvor vi kan foræde os sammen med resten af Danmark.
"Far, hvorfor er det aldrig Moraer,
der stryger skjorter?"
"Jeg tror det er noget genetisk.
lille skat, så du kan li'sågodt lære det?"

Så alt er altså på ganske traditionel vis klar, men jeg havde på maskilin vis lige behov for at opremse, hvilke huslige gøremål jeg har lavet på sådan en juleaftensdag, ud over at sørge for at Vitus er kommet i tøjet og efterfølgende har skiftet til det hans Mor synes han skulle ha på og så har både han og jeg fået mad tre gange ,-) 

Det er også en anden grund til jeg nævner, hvad dagen er gået med i husholdningen. Jeg tror nemlig,  der i Mors opdatering gemmer sig endnu et budskab, ud over de dejlige ting hun skriver om sin mand. Det handler om kvindelogik og i forhold til det skal man gå med listesko, så det er ikke noget jeg vil nævne for hende, men tror også hun mener......"nu skal I altså ikke tro min mand bare går rundt derhjemme og hygger sig og skriver lidt blog"

Da jeg startede denne blog kom der en del kommentarer om, at det var imponerende, at jeg havde tid til at skrive hver dag, når jeg var på barsel. Alle kommentarer kom fra folk som tænkte tilbage og kun huskede det som en tid med bleer, bræk og hvad der ellers kommer ud af en baby. Et andet karakteristika for dem der undrede sig over, at jeg havde så meget tid var, at det alle var kvinder. Det bemærkede Mor faktisk også, en af de første dage, og spurgte derfor om ikke jeg burde skrive lidt om at jeg faktisk også passede hus og ikke bare sad og skrev og snakkede med ham den lille.

Det har jeg så ikke fundet nødvendigt, for hvis nogle tror at jeg sidder og skriver i stedet for at være sammen med min søn og passe huset, tjaaa så er det op til dem.

Men her blev jeg så overhalet af kvindelist, for hvad er det Mor taggede mig i, på facebook. "Der er bagt rugbrød og drømmekage til 30 fjerde-klasses unger. I løbet af dagen er der sendt søde SMSer med billeder af baby som smiler og hygger sig" så blev det jo også lige fortalt, at jeg faktisk laver andet end sidde og blogge. Det skal hun da have tak for.

Men hvordan klare Vitus og jeg så det hele og samtidig får skrevet om det?

Dybest set handler det om at kunne multitaske, hvilket jo den grad en maskulin kompetence. Jeg har i hvert fald ofte hørt kvinder argumenterer for, at evnen til at kunne multitaske er kønsbestemt, omend jeg ikke helt har forstået deres argumenter til bunds, men i hvert fald er det blevet tydeligt for os to drenge herhjemme, at drenge bare er bedre til at have mange bolde i luften.

Vel også derfor er der ikke er nogen mænd, der har undret sig over at man kunne have tid til både at være på barsel og få tid til at skrive lidt blog.

Glædelig jul alle sammen

PPS
Tak til Mor for at der er dækket bord, købt gaver, pyntet juletræ, lavet konfekt, købt juletøj med mere, det havde vi ikke lige tænkt på skulle til for at det blev jul.

PPPS
Og inden i slagter mig kære kvinder, så er der altså yderligere empiri bag påstanden om multitasking end Vitus og mine undersøgelser

Mænd bedre end kvinder til at multitaske | Videnskab.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar